Choď na obsah Choď na menu
 


TANEČNÝ ODBOR

Tanečný odbor má za sebou už svoju štvrťstoročnicu. Prvé tanečné krôčky sa začali vyučovať v školskom roku 1983/1984 pod vedením Evy Petríkovej-Matiaškovej, ktorá vyučuje v tanečnom odbore dodnes. K rozvoju tanečného odboru prispeli svojimi cennými skúsenosťami aj skúsení tanečníci a pedagógovia ako V. Nadeljaková, D. Chúťková, A. Linderová, D. Kapustová,  M. Melišková a D. Štrba. Neodmysliteľnou súčasťou tanca je i hudobný sprievod. Za roky práce sa v úlohe korepetítora vystriedalo množstvo výborných klaviristov – učiteľov školy. Ich hudobné znalosti, interpretačné a improvizačné schopnosti motivovali tanečných pedagógov i žiakov i precítenejšiemu tanečnému prejavu. Prví absolventi ukončili štúdium v šk. roku 1989/1990 pod vedením choreografky V. Nedeljakovej.

Viacerí absolventi pokračovali v ďalšom štúdiu, mnohí sa venujú tancu profesionálne, či tancujú v amatérskych zoskupeniach. Tanečný odbor sa počas svojej existencie venuje výchove nových mladých tanečníkov.

Žiaci sa cez elementárne tanečné prvky, tanečné hry a tance dostávajú k základom klasického, ľudového, džezového tanca a tí starší aj charakterového a historického. Postupom rokov sa do práce tanečného pedagóga dostali aj alternatívne techniky – prvky disko tanca, novodobého tanca, muzikálového tanečného prejavu.

V spolupráci so školským orchestrom sa pripravilo predstavenie Rozprávka v lese (na premiéru zavítal aj autor J. Kowalski) i balet O. Nedbala Z rozprávky do rozprávky a hudobno-tanečná rozprávka Šípková Ruženka.

 

tanecny-odbor-2008.jpg

 

VIAC FOTO TANEČNÉHO ODBORU