Choď na obsah Choď na menu
 


CHRIS WOODS GROOVE - 2. ročník gitarových workshopov v štýle akustická perkusívna gitara

 

14. apríl 2015 - Koncertná sála ZUŠ Ladislava Stančeka Prievidza

► Rezervácia a predaj vstupeniek na koncert v ZUŠ - TICKETPORTAL

Cena miesta 7 EUR

-----------------------------------------------------------------------

► Rezervácia a predaj vstupeniek na workshop v ZUŠ - TICKETPORTAL

Cena miesta 10 EUR

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chris Woods Groove - Edinburg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na prelome marca a apríla 2015 zavíta na Slovensko  sólový gitarista CHRIS WOODS GROOVE z Anglicka v rámci svojho európskeho turné ''Stories for solo Guitar''.

 

plagat-chris-woods-groove.jpg

 

► Rezervácia a predaj vstupeniek na koncerty - TICKETPORTAL

► Rezervácia a predaj vstupeniek na workshopy - TICKETPORTAL

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CHRIS WOODS GROOVE

 

Chris je predstaviteľ moderného poňatia akustickej gitary. Je to vysoko uznávaný sólista nielen v Európe, ale aj v USA.

Žije v severnej časti Anglicka. Chris Woods Groove (Groove sa píše, aby sa odlíšil od rovnomenného brankára, alebo režiséra a fotografa).

Rozvinul svoj vlastný štýl perkusnej gitary jedinečný tým, že okrem moderných prvkov, ako sú rozličné ladenia gitár, využitie perkusných prvkov, využitie nezvyčajných zvukových registrov gitary, zapojil do svojich vystúpení aj nástroj proLog firmy 'LOGARHYTM' (nahradzujúci zvuk veľkého bubna), na ktorý hrá nohou.

Je podporovaný mnohými významnými značkami, napr. Elixir, ktorá je najuznávanejšou značkou strún na gitaru, MARTIN, LOGARHYTM, G7th, vystupujúc ako prestížny gitarista na festivaloch po celom svete.    

Posun v jeho kariére spôsobila skladba Edinburg. 

Na základe tejto skladby bol oslovený Hal Leonardom, aby napísal obsiahly návod na perkusný gitarový štýl, ktorý sa rýchlo stal štandardom. Publikácia ''Ako hrať na perkusnú gitaru'' sa stala medzinárodne uznávanou a vysoko cenenou publikáciou, ktorá sa výborne predáva v USA a Anglicku. Chrisova reputácia sa stala medzinárodne a vysoko uznávaná.

Chris sa na základe svojej reputácie pustil do písania skladieb, ktoré sa stali základom jeho debutového albumu a neskôr turné STORIES FOR SOLO GUITAR.

Skladby pre toto turné vznikali počas dvoch rokov na cestách po USA, Európe, po všetkých kútoch Británie a Írska. Skúšal rôzne rafinované gitarové kúsky, ktorými by čo najefektívnejšie oslovil poslucháčov. Po dvoch rokoch koncertovania sa zatvoril do štúdia a nahral naozaj niečo veľmi špeciálne a jedinečné: 'Príbehy pre sólovú gitaru''.

Vytvoril emocionálny album, ktorý vykreslil perkusnú gitaru ako seriózny  nástroj  tvorivého a emocionálneho prejavu. Vyvinul bohato štrukturovaný zvuk, ktorý čerpá z jazzu, popu, rocku a klasickej hudby. Jeho hru je ťažko zaradiť do žánru. Ako povedal Chris Woods Groove: ''Je to inštrumentálna hudba, to je žáner sám o sebe.''

Koncertná časť jeho turné na Slovensku bola veľmi úspešná.
Začala koncertom s verejnou nahrávkou v štúdiu Slovenského rozhlasu (za účasti štábov STV a TA3), pokračovala koncertami v Trnave a Martine, na Jazzovom festivale v Liptovskom Mikuláši  a Tatranskej Lomnici.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Chris Woods Groove - Rolling Hills