Choď na obsah Choď na menu
 


2. 5. 2018 - MAJSTROVSKÉ KURZY HUSLE/KLAVÍR

Dátum: 2. mája 2018 od 11:00h

Miesto: Koncertná sála ZUŠ Ladislava Stančeka Prievidza

 

lektori:                                                                                                   

Eliseu Silva/husle /Portugalsko           

Marián Pivka/klavír

 

snapshot.jpg

 

► HUSĽOVÉ A KLAVÍRNE KURZY - foto

► KONCERT MAJSTROV - foto

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

► pozvánka

Prihlasovanie bolo dňom 27. 4. 2018 ukončené. Ďakujeme za Váš záujem a tešíme sa na všetkých 2. 5. 2018.

 

majstrovske-kurzy-aktualne.jpg

Náčrt programu kurzov:

10:30 - 11:00 h     Prezentácia účastníkov

11:00 - 13:00 h     Kurzy 1. časť

13:00 - 14:00 h     Prestávka

14:00 - 16:00 h     Kurzy 2. časť

17:00 h                  Koncert (Eliseu Silva/husle - Marián Pivka/klavír)

 

koncert-husle-klavir.jpg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eliseu Silva

- huslista, pedagóg , dirigent a skladateľ sa narodil v r. 1983 v Porte. Študoval husle na Vysokej škole v Porte v triede prof. Radu Ungureanu a na Vysokej škole v Berlíne pod vedením prof. Uwe Martina Heiberga. Je členom poroty viacerých  medzinárodných súťaží: Alice e Eleonor Schoenfeld,  Hong Kong International Competition ,Talents for Europe v Dolnom Kubíne. Koncertoval v Japonsku, Číne, Nemecku, Belgicku, Francúzsku, Španielsku, Austrálii, Taliansku, Anglicku, Macau, Hong Kongu.

Viedol majstrovské kurzy na univerzitách  v Xanghai, Beijing, Tinjin, tiež na školách v Macau, Shen Zen, Jinan  a na viacerých konzervatóriách v Portugalsku. Je laureátom  medzinárodnej husľovej súťaže J. Cardona na Malte v Estorile.  

Je zakladateľom orchestra Bonjoia, s ktorým účinkoval ako dirigent na počesť inaugurácie súčasného  portugalského prezidenta do jeho funkcie /2016/ a tiež na koncerte na počesť návštevy španielskeho kráľa v Portugalsku /2016/.

So slovenským klaviristom Mariánom Pivkom nahral v roku 2016 CD  World virtuoso dances.

 

Marián Pivka

- klavirista, pedagóg

Pochádza z Lučenca, kde študoval hru na klavíri (Elena Mazorová a matka Katarína Pivková) a husle (Ján Rastocký a Štefan Oláh).Na Konzervatóriu v Košiciach navštevoval triedu klavírnych pedagógov Ľudmily Kojanovej a Vlastimila Tichého. Potom bol prijatý na VŠMU do Bratislavy (prof. Miloš Starosta). V štúdiách pokračoval na Čajkovského Konzervatóriu v Moskve, kde študoval u prof. Viktora Nosova a  prof. Viery Gornostajevovej. Po návrate na Slovensko získava štipendium Slovenského hudobného fondu v Bratislave. V 90-tich rokoch vyučoval hru na klavíri na VŠMU v Bratislave. Od roku 1995 žije v Portugalsku.

 Získané ocenenia z niektorých súťaží:

Slovenská interpretačná súťaž v Banskej Bystrici,1.miesto,1982

Medzinárodná súťaž v Belehrade,6.miesto

Ocenenia na festivaloch:

Cena za najlepší interpretačný výkon v Trenč. Tepliciach,1979

Cena za najlepší interpretačný výkon na Hudobnom festivale krajín Hexagonály v Žiline,1990

Koncertoval v Maďarsku, Bulharsku, Rumunsku, Juhoslávii, Nemecku, Francúzsku, Portugalsku, Taliansku, Japonsku, Rusku, Hong Kongu, Anglicku, Austrálii.

Účinkoval s orchestrami:

FOK Praha

MAV Budapešť

Slovenská filharmónia

Košická filharmónia

Orchester ARTAVE (Portugalsko)

Orchester Cheltenham (Anglicko)

Komorný orchester Bohdana Warchala

Symfonický orchester Belehrad

Jeho žiaci získali okolo 60 ocenení na národných a medzinárodných súťažiach v Portugalsku i v zahraničí. Bol členom poroty na Medzinárodnej súťaži klaviristov v Košiciach (2016) a na Medzinárodnej súťaži klaviristov v Hong-Kongu (2016).

V poslednom čase uskutočnil sériu koncertných vystúpení s portugalským huslistom Eliseom  Silvom (Portugalsko, Francúzsko, Austrália, Hong Kong).V auguste 2017 sa spolu s huslistom Eliseom Silvom  zúčastnil 4. medzinárodného hudobného festivalu v Hong Kongu . 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Videoukážky:

Oscar da Silva - Eliseu Silva; Marian Pivka

► World virtuoso dances

► Piazzolla Verano Porteño